Voordelen inductie koken

Kookt u al met inductie? Of twijfelt u nog om een inductiekookplaat aan te schaffen? Wij helpen u graag in het maken van uw keuze. Wij hebben daarom de voordelen van inductiekoken op een rij gezet.

Voordelen van koken met inductie:

Veiliger: het koken met inductie is een stuk veiliger doordat de kookplaat een veiligheidsslot heeft. Wanneer er geen pan op staat kan de kookplaat niet zomaar aan gaan en als u de pan van de kookplaat afhaalt gaat deze automatisch uit.

Duurzaam: koken met inductie is veel duurzamer. Je kookt namelijk niet meer op aardgas. Wist u dat de overheid in 2050 alle huizen aardgas vrij wil hebben? Du waarom zou u niet nu al beginnen?

Sneller: de maximale energie is direct beschikbaar bij koken met inductie. Hierdoor gaat het koken een stuk sneller. Alleen al een ei koken kan twee keer zo snel gaan!

Makkelijker: u krijgt meer gevoel bij het koken met inductie omdat de kookplaat cijfers aan geeft. Deze cijfers laten zien hoe warm de kookplaat is. Hierdoor kunt u sneller koken zonder het eten te laten aanbranden.

Praktischer: wanneer u kookt op gas zal het vaak voorkomen dat etensresten gaan aankoeken tussen de naden van het ijzerwerk. Bij inductiekoken hoeft u hier zich geen zorgen om te maken. De kookplaats is heel makkelijk schoon te maken, een simpel doekje eroverheen is al genoeg!

Vragen?

Als u vragen heeft over de inductiekookplaten of als u advies wil krijgen over het aanschaffen van een inductiekookplaat, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.