Koken met een stekker

Bent u op zoek naar een kookplaat die duurzaam en mileuvriendelijk is? Dan kunt u koken met een stekker, of te wel koken op inductie. Wij hebben inductie kookplaten met een stekker. Hierdoor hoeft u niet meer te koken op gas, wat het ook nog eens veiliger maakt!

Wat is een inductie kookplaat

Een inductie kookplaat met stekker is een kookplaat die elektrisch is. U kookt dus niet meer op gas. Bij deze kookplaat wordt de pan zélf verwarmd, dit wordt gedaan door een magnetisch veld. Wanneer u aan het koken bent en u de pan van de kookplaat haalt, schakelt de kookplaat vanzelf uit. Het is hierbij essentieel dat er gebruik gemaakt wordt van stalen pannen, want zo wordt er goed contact gemaakt met de inductie kookplaat.

Wilt u koken met een stekker?

Lijkt het u wel wat om duurzamer en mileuvriendelijker te gaan koken? Dan raden wij u zeker aan om te gaan koken met een stekker. Het is veilger en wist u dat de overheid in 2050 alle Nederlandse huishoudens aardgasvrij wil hebben? Dit is misschien nog ver weg in de toekomst, maar waarom zou u er niet nu al mee beginnen? Twijfelt u over koken op inductie? Vraag ons dan gerust om advies, wij helpen u graag bij het maken van uw keuzen!

De voordelen van het koken met een stekker

Er zitten diverse voordelen aan het koken met een stekker:

  • Stroom wordt steeds duurzamer, waardoor het koken met een stekker een stuk beter is voor het mileu.
  • De kookplaat heeft een veiligheidsslot, waardoor de kookplaat niet ongemerkt aan kan gaan. De kookplaat wordt ook niet warm als er geen pan op staat. Er zijn geen gas uitstoten, dit maakt het een stuk veiliger.
  • Je maakt de kookplaat eenvoudig schoon met een doekje, dus geen aangekoekte resten meer weg schrobben.
  • Het gaat een stuk sneller, want de maximale energie is direct beschikbaar. Hierdoor kan het koken van een ei al twee keer zo snel gaan.
  • Wanneer u de kookplaat gebruikt worden er cijfers weergeven. Dit geeft u meer gevoel hoe warm de pan wordt. Hierdoor wordt het koken een stuk eenvoudiger.