• aeg-inductie-kookplaatkopie

Installatie inductie kookplaat

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief voor het koken op gas? Of kookt u momenteel al op inductie, maar is uw inductie kookplaat aan vervanging toe? Dan bent u voor een nieuwe inductie kookplaat aan het goede adres bij van Gas naar Inductie. Wij zijn specialist in installatie voor uw inductie kookplaat.

Eén van de voordelen van een inductie kookplaat is dat ze relatief energiezuinig zijn. Dit merkt u direct in de kosten voor gas, licht en water. Bent u op zoek naar een inductie kookplaat? Bekijk het aanbod of vraag een offerte aan.

Ontzorgen bij inductie kookplaat installatie

Ons doel is om mensen te ontzorgen bij de installatie van een inductie kookplaat. Wanneer u bij ons een nieuwe inductie kookplaat aanschaft, verzorgen wij de volledige installatie van montage in het keukenblad tot de aansluiting in de meterkast. En wij gaan pas naar huis als de inductie kookplaat door onze vakmensen veilig en netjes is geïnstalleerd.

Belangrijk bij het installeren van inductie kookplaat

De inductie kookplaat aansluiten is niet alleen een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. Wij bij Van Gas naar Inductie weten als geen ander welke elektra hiervoor nodig is en hoe wij de kookplaat moeten installeren, zodat schade door kortsluiting of lekstroom voorkomen kan worden. Bij het installeren van een inductie kookplaat kijken we altijd naar het stroomverbruik van de kookplaat. Meer informatie vindt u hieronder:

  • Installatie inductie kookplaat met maximaal 3.680 watt verbruik. Deze inductie kookplaten kunnen geïnstalleerd worden met een “normale” stekker in het stopcontact. Deze dienen op een eigen groep in de meterkast te worden aangesloten. De meest inductie platen met 3.680 watt hebben vier kookzones, maar werken in de meeste gevallen niet alle vier tegelijk voluit. De kookplaat reguleert automatisch waar de energie naartoe gaat.
  • Installatie inductie kookplaat met maximaal 7.360 watt verbruik. Deze kookplaten hebben een perilex stekker, die ervoor zorgt dat de kookplaat na installatie zijn stroom van twee groepen tegelijkertijd haalt in plaats van één. Deze combinatie noemen wij een kookgroep. De meeste inductie kookplaten die wij installeren vallen in deze categorie. Mocht u hier in de keuken geen aansluiting voor hebben, dan leggen wij deze bij de installatie aan en de aanpassingen in uw meterkast worden ook meegenomen.
  • Installatie inductie kookplaat met meer dan 7.360 watt verbruik. Dit zijn inductie kookplaten met minimaal vijf kookzones of flexibele kookzones. Deze kookzones passen zich aan, aan het formaat en de vorm van uw pan. Deze inductie kookplaten kunnen wij alleen installeren als u een 3-fasen meterkast hebt. De meest nieuwbouwwoningen worden hier standaard in voorzien, anders kunt u een 3-fasenaansluiting gemakkelijk aanvragen via uw netwerkbedrijf. Bij het installeren van de inductie kookplaat, zorgen wij wederom voor de aansluiting van de perilex stekker.

installatie van de inductie kookplaat

Montage van inductie kookplaat in keukenblad

Met het aansluiten van de inductie kookplaat op stroomnetwerk bent u er nog niet. Wanneer we bij u een inductie kookplaat komen installeren, besteden we ook zeker aandacht aan het monteren van de inductie kookplaat in uw keukenblad. Het kan namelijk zo zijn dat het formaat van de inductie kookplaat groter is dan uw huidige kookplaat of gasfornuis, of juist kleiner. Meten is weten! Wij hebben altijd professioneel gereedschap bij ons om de inductie kookplaat naadloos aan te laten sluiten op uw aanrecht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Heeft u al gedacht aan een Quooker?

Een Quooker vervangt uw reguliere kraan en maakt het mogelijk om kokend, warm, koud en eventueel bruisend en gefilterd water uit een kraan te halen en tegelijk de fungeren als boiler. Quookers werken net als inductie kookplaten op stroom, waardoor u in uw keuken niet meer gebruik hoeft te maken van gas. Wij komen een Quooker graag bij u installeren!