Installatie inductie kookplaat

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief voor het koken op gas? Of kookt u momenteel al op inductie maar is uw inductie kookplaat aan vervanging toe? Dan is het van belang dat er een nieuwe inductie kookplaat geïnstalleerd wordt. Een van de voordelen van een inductie kookplaat is dat deze relatief energiezuinig zijn. Dit merk u direct in de kosten voor gas, water en licht.

Ontzorgen bij inductie kookplaat installatie

Ons doel is om mensen te ontzorgen bij de installatie van een inductie kookplaat. Wanneer u bij ons een nieuwe inductie kookplaat aanschaft, verzorgen wij kosteloos de volledige installatie van montage in het keukenblad tot de aansluiting in de meterkast. En wij gaan pas naar huis wanneer de inductie kookplaat door onze vakmensen veilig en netjes is geïnstalleerd.

Belangrijk bij het installeren van inductie kookplaat

Het installeren van een inductie kookplaat is niet alleen een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. Wij van Van Gas naar Inductie weten als geen ander welke elektra hiervoor nodig is en hoe wij de kookplaat moeten installeren zodat schade door kortsluiting of lekstroom voorkomen wordt. Bij het installeren van een inductie kookplaat kijken we altijd naar het stroomverbruik van kookplaat.

  • Installatie inductie kookplaat met maximaal 3.680 watt verbruik: deze inductie kookplaten kunnen geïnstalleerd worden met een “normale” stekker in het stopcontact, maar dienen op een eigen groep in de meterkast te worden aangesloten. De meest inductie platen met 3.680 watt hebben wel vier kookzones, maar deze werken in de meeste gevallen niet alle vier tegelijk voluit. De kookplaat reguleert automatisch waar de energie naartoe gaat.
  • Installatie inductie kookplaat met maximaal 7.360 watt verbruik: deze kookplaten hebben een perilex stekker, die ervoor zorgt dat de kookplaat na installatie zijn stroom van twee groepen tegelijkertijd haalt in plaats van één. Deze combinatie noemen wij een kookgroep. De meeste inductie kookplaten die wij installeren vallen in deze categorie. Mocht u in de keuken geen hier geen aansluiting voor hebben, dan leggen wij die bij de inductie kookplaat installatie aan inclusief aanpassingen in uw meterkast.
  • Installatie inductie kookplaat met meer dan 7.360 watt verbruik: dit zijn inductie kookplaten met minimaal vijf kookzones of flexibele kookzones die zich aanpassen aan het formaat en de vorm van uw pan. Deze inductie kookplaten kunnen wij alleen installeren als u een 3-fasen meterkast hebt. De meest nieuwbouwwoningen worden hier standaard van voorzien, anders een 3-fasenaansluiting aangevraagd worden bij uw netwerkbedrijf. In dit geval zorgen wij bij de installatie van de inductie kookplaat wederom voor de aansluiting van de perilex stekker.

Montage van inductie kookplaat in keukenblad

Met het aansluiten van de inductie kookplaat op stroomnetwerk bent u er nog niet. Wanneer we bij u een inductie kookplaat komen installeren, besteden we ook zeker aandacht aan het monteren van de inductie kookplaat in uw keukenblad. Het kan namelijk zo zijn dat het formaat van de inductie kookplaat groter is dan uw huidige kookplaat of gasfornuis, of juist kleiner. Meten is weten. Wij hebben altijd professioneel gereedschap bij ons om de inductie kookplaat naadloos aan te laten sluiten op uw aanrecht.

Heeft u al gedacht aan een Quooker?

Om uw keuken volledig te laten functioneren zonder gebruik te maken van gas is een Quooker (of boiler) benodigd. Een Quooker vervangt uw reguliere kraan en maakt het mogelijk om kokend, warm, koud en eventueel bruisend en gefilterd water uit een kraan te halen. Quookers werken net als inductie kookplaten op stroom, waardoor u in uw keuken niet meer gebruik hoeft te maken van gas. Wij komen een Quooker graag bij u installeren!