• siemens-inductie-kookplaat

Elektrisch of inductie

Wilt u elektrisch koken of koken met inductie? Het lijkt misschien hetzelfde omdat het allebei elektrisch is, maar er zit wel degelijk een verschil tussen! Je kunt namelijk klassiek elektrisch koken of elektrisch inductie koken. Hieronder zullen we beide vormen toelichten:

Klassiek elektrisch koken

Bij een klassiek elektrische kookplaat, is de kookplaat voorzien van gietijzeren verwarminselementen. Tijdens het koken wordt de pan hier opgezet. Het duurt bij het koken, op een klassiek elektrische kookplaat, een stuk langer voordat de platen warm zijn en weer zijn afgekoeld. De temperatuur valt hierdoor erg moeilijk te reguleren. De klassiek elektrische kookplaat is een minder energiezuinige optie. Deze kookplaten zijn echter wel relatief goedkoper verkrijgbaar dan andere kookplaten.

Elektrisch inductie koken

Tegenwoordig wordt elektrisch koken op inductie steeds meer gedaan. Het verschil bij elektrisch koken is dat niet de plaat warm wordt, maar alleen de bodem van de pan. Er zit namelijk een elektromagnetisch veld in de kookplaat die actief wordt als de pan op de plaat wordt gezet. Wanneer de pan er dan ook vanaf wordt gehaald wordt de plaat niet verwarmd. Dit maakt het koken een stuk veiliger. De pan wordt veel sneller verwarmd en het koken zelf gaat ook een stuk sneller. Doordat er direct gebruik gemaakt wordt van de stroom is het elektrisch koken op inductie ook erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Vragen over elektrisch of inductie koken?

Twijfelt u nog steeds of u op een klassiek elektrische kookplaat of elektrische inductie kookplaat wil gaan koken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij begrijpen dat de keuze moeilijk kan zijn en wij helpen u dan ook graag! Weet u al wat u wilt en wilt u een offerte opvragen, dan helpen wij u ook graag verder!