Elektrisch of inductie

Wilt u elektrisch gaan koken of op inductie? Het lijkt misschien hetzelfde omdat het allebei elektrisch is, maar er zit wel degelijk een verschil in. Je kunt namelijk klassiek elektrisch koken of elektrisch inductie koken. Hieronder zullen we beide vormen toelichten.

Klassiek elektrisch koken

Bij een klassiek elektrisch kookplaat, is de kookplaat voorzien van gietijzeren verwarminselementen. Tijdens het koken wordt de pan hier opgezet. Het duurt bij het koken, op een klassiek elektrische kookplaat, een stuk langer voordat de platen warm en weer afgekoeld zijn. De temperatuur valt hierdoor erg moeilijk te controleren. De klassiek elektrische kookplaat is dan ook niet erg energiezuinig. Deze kookplaten zijn echter wel relatief goedkoper te krijgen dan andere kookplaten.

Elektrisch inductie koken

Tegenwoordig wordt elektrisch koken op inductie steeds meer gedaan. Het verschil bij elektrisch inductie koken is dat niet de plaat warm wordt, maar alleen de bodem van de pan. Er zit namelijk een elektromagnetisch veld in de kookplaat die actief wordt als de pan op de plaat wordt gezet. Wanneer de pan er dan ook vanaf wordt gehaald wordt de plaat niet verwarmd. Dit maakt het koken een stuk veiliger. De pan wordt veel sneller verwarmd en het koken zelf gaat ook een stuk sneller. Doordat er direct gebruik gemaakt wordt van de stroom is het elektrisch koken op inductie ook erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Vragen over elektrisch of inductie koken?

Twijfelt u of u op een klassiek elektrische kookplaat of elektrische inductie kookplaat wilt gaan koken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij begrijpen dat de keuze moeilijk kan zijn en wij helpen u dan ook graag!